10 mei: Clean Europe Day

Supporter van Schoon
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Let's Clean up Europe 10 mei 2014 www.supporterschoon.nl#Cleaneurope is ongeveer zoals de Landelijke Opschoondag, maar dan met heel Europa. Doe mee met de allereerste Europese opschoondag: Clean Europe Day. Op zaterdag 10 mei 2014 maken mensen, van Madrid tot Moordrecht en Dublin tot Düsseldorf, ons continent schoner. Stichting  NederlandSchoon coördineert namens het Europese netwerk op deze belangrijke dag alle activiteiten voor ons land. 

SCHOON WATER
In Nederland staat tijdens Clean Europe Day 2014 het thema water centraal. Afval in oceanen, zeeën en waterwegen, ook wel de 'plastic soep' genoemd, is een groeiend, wereldwijd probleem. Naar schatting komen er per dag 8 miljoen stuks afval in het water terecht. (Bron: UNEP) Dit afval vormt een enorme bedreiging voor ons milieu.
DOE MEE MET CLEAN EUROPE DAYDe insteek van Clean Europe Day is ongeveer zoals de Landelijke Opschoondag, maar dan met heel Europa. Meedoen is eenvoudig.

Dit kan op verschillende manieren: 
Raap op 10 mei een stuk zwerfafval op, en maak er een foto van. Plaats deze met #cleaneurope en @nederlandschoon op twitter. Hoe meer zwerfafval-foto's er met de #cleaneurope op Twitter verschijnen, hoe groter de impact is van deze internationale opschoondag.

Organiseer in de week van 10 mei een schoonmaakactie met het thema water. Meld je actie aan via Supporter van Schoon. Je kunt dan ook gratis materiaal bestellen (Let op: speciaal materiaal voor een actie op of aan het water, is bestelbaar vanaf 24 april a.s.). Alle acties die tussen 5 en 11 mei 2014 plaatsvinden tellen mee als acties in het kader van Clean Europe Day.

Maar, laat je niet remmen om een actie op het droge te houden. Schoon is schoon!
Stuur ons filmpjes en foto's van al je grote én kleine schoonmaakacties. Wij delen jouw Nederlandse schoonmaaksucces graag met ons Europese netwerk.

Grote bestanden kun je naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sturen via Wetransfer. Vergeet niet te vermelden dat het om Clean Europe materiaal gaat

 Meld je actie aan


HARDERWIJK. 
Binnenkort meer .

,. .Ja of nee Harderwijk  .. Het moet toch simpel zijn.. Gewoon een #zwerfie maken. Twitter naar @mooiharderwijk met  #cleaneurope en @nederlandschoon en @supporterschoon....

Succes.