Den Helder gaat voor een mooie zomer met schone stranden

Supporter van Schoon
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
er het motto 'Laat je peuk niet alleen' zetten initiatiefnemers Gemeente Den Helder, Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN), NederlandSchoon en Japan Tobacco International (JTI) slimme peukenvoorzieningen in, in combinatie met communicatie, om dit doel te bereiken. Er worden ruim 70 speciale DropPits bij strandopgangen langs de kuststrook en op de dijk geplaatst. Daarnaast gaan gedurende mooie zomerdagen teams op pad om zakasbakjes uit te delen, waarbij de rokende strandbezoeker wordt aangesproken op zijn bereidwilligheid om deze voor zijn peuk te gebruiken. De eerste campagnedagen zullen direct na de kick-off plaatsvinden en daarnaast tijdens de laatste dag van de strand6daagse in Huisduinen. De Den Helderse horeca, campinghouders en strandondernemers zijn nauw betrokken bij deze peukenaanpak. Het is dan ook geen wonder dat de kick-off plaatsvindt bij strandpaviljoen Paal 6. Gemeente Den Helder en de strandondernemers zetten hoog in op een schoon strand. "De afgelopen jaren heeft de gemeente samen met de SSN en de reddingsbrigade ervoor gezorgd dat het strand van Den Helder schoner en veiliger is geworden. Deze gezamenlijke inzet wordt nu versterkt door deze prachtige campagne." aldus Kees Visser van gemeente Den Helder. Een goede samenwerking tussen de SSN en de strandondernemers is daarbij cruciaal.

In de zomer wordt het strand dagelijks gereinigd door middel van het legen van de vuilnisbakken. De parkeervoorzieningen, toegangswegen en het strand worden dagelijks gereinigd met een beachcleaner. Ook zorgen de paviljoens ervoor dat het strand rondom de paviljoens tiptop in orde is. In de aanpak betrekt men ook steeds meer het publiek bij de eigen schone stranden door samen op te roepen om te stemmen voor het schoonste strand en het beste en schoonste strandpaviljoen.

Gemeente Den Helder en Stichting Strandexploitatie Noordkop zijn blij met het initiatief van NederlandSchoon en JTI. De tabaksmultinational gelooft in een gezamenlijke verantwoordelijkheid en aanpak en neemt mede zijn verantwoordelijkheid door zich te richten op klein zwerfafval dat onder andere door sigarettenpeuken wordt veroorzaakt (en de filters die daarbij horen). Dit afval komt terecht in strand- en duingebieden en uiteindelijk vaak in zee. De peukenaanpak is dan ook meer dan welkom. Vooral de focus op de bereidheid van rokers spreekt Den Helder aan. Zij gaan er dan ook van uit dat ze de doelstelling om hoog te scoren bij de Schoonste Strand verkiezing zullen behalen.

Voor meer informatie zie ook de website www.laatjepeuknietalleen.nl