Nationale Opschoondag zaterdag 23 maart

Supporter van Schoon
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
nlschoon poster Een opruimen, doet opruimen. Een aangename leefomgeving maken we met elkaar. Als mensen elkaar beter kennen, kijken zij ook meer naar elkaar om. Wijkbewoners hebben zelf het beste zicht op wat er speelt in de eigen straat, buurt of wijk. Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werkt de gemeente met haar inwoners aan een prettige leefomgeving in Harderwijk en Hierden. Meedoen met de Nationale Opschoondag is daar een goed voorbeeld van. Dat doen bijvoorbeeld ieder jaar de bewoners van de Veldkersmeen in Harderwijk.

 

Elkaar beter leren kennen


‘Zien opruimen, doet opruimen!’ zeggen Nicole, Veronique en Adriaan van het bewonerscollectief Veldkersmeen. Jaarlijks roept het bewonerscollectief haar buurtbewoners op om de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar is de Opschoondag op zaterdag 23 maart. Jong en oud ruimen met elkaar zwerfafval op. Na afloop van de opruimactie zorgt het bewonerscollectief voor een hapje en drankje. De groep buurtbewoners breidt zich op de dag zelf altijd uit, hebben de initiatiefnemers ervaren. Ook mensen die zich niet vooraf hadden aangemeld doen spontaan mee. Naast het samen opruimen zien zij deze actie ook als een moment van ontmoeting. Ervaring leert dat de kinderen hierna vaker samen buiten spelen. Volwassenen leren elkaar op een andere manier kennen. Dit alles draagt ook bij aan een meer aangename leefomgeving. En dat alles onder het motto ‘Houd de Veldkersmeen schoon!’ Lees het volledige artikel op www.harderwijk.nl/actueel.

 

Ook meedoen?


Heeft u zelf of als buurtgenoten ook plannen om mee te doen aan de Opschoondag? Of wilt u eerst extra informatie? Neem contact op met Rinet Brinks van ZorgDat. Stuur een mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 06 12 09 97 99.

 

Nieuwe initiatieven?


Heeft u ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk of wilt u zich inzetten voor uw buurt of wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via www.harderwijk.nl/wijkmanagers.

nlschoon poster svs a0 841x1189 buurt horeca