Stadsidee 2023 van start

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Onder het motto “Heb je een goed idee? Doe er wat mee!” is de campagne Stadsidee 2023 van start. Wij dagen inwoners van Hierden en Harderwijk uit mee te doen. Het is alweer de achtste editie van deze campagne. De campagne is bedoeld om buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken.

Inwoners kiezen het beste idee
Voor de realisatie van het Stadsidee 2023 is een bedrag van € 45.000,- beschikbaar. Plannen kunnen tot woensdag 3 mei via www.stadsidee.nl worden ingediend. Inwoners gaan vanaf donderdag 18 mei stemmen op de ideeën en bepalen zo welk idee dit jaar wint. Wethouder Martijn Pijnenburg: “Het is toch prachtig dat je zelf mag bedenken wat jij zou willen in Harderwijk of Hierden? Ik ben heel benieuwd naar de creativiteit van onze inwoners.”

 

www.stadsidee.nl

Verbeteren van de openbare ruimte
Het Stadsidee werd in 2016 geïntroduceerd door de gemeenteraad en is een project binnen het thema ‘Samen kleuren we de stad’. Het daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. De afgelopen zeven jaar zijn er vele creatieve ideeën ingestuurd. Vorig jaar was het beschikbaar gestelde bedrag voldoende voor twee winnaars; een discgolf baan en een boomhut. De winnende ideeën van andere jaren zijn: een speeltuin, hondenstrand, ontmoetingstuin, pumptrackbaan, calisthenicspark en een professioneel basketbalveld.